Geprint vanhttps://m.tuinwinkel.be/artikels/smakelijk_moestuinieren_met_plantenbakken

menu
Tuinadvies

https://m.tuinwinkel.be   /    vrijdag 25 juni 2021

Smakelijk moestuinieren met plantenbakken

Zelf groenten en kruiden telen kan al op een heel klein plekje en u hoeft er niet eens rugpijn aan over te houden. In de tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk niet alleen een ruime keuze potten, m²-tuinen en houten plantbakken op voet of op wielen, maar ook allerlei systemen om een verticale tuin of een muurtuin aan te leggen. Zo kan u dus ook in een kleine tuin of op een balkon, zonder al te veel moeite, de hele zomer lang van plukverse groenten en kruiden genieten.

Al deze planten in potten en bakken zullen echter pas goed groeien op voorwaarde dat ze in een luchtige en voedingsrijke potgrond kunnen wortelen.  DCM Potgrond voor Groenten & Kruiden is hiervoor ideaal. Hij bestaat uit hoogwaardige veensoorten en is organisch bemest voor 100 dagen. Verder bevat deze biopotgrond zeewierkalk om een optimale zuurtegraad te garanderen en is hij verrijkt met extra sporenelementen.

Deze sporenelementen zijn zoals vitamines, de plant heeft er niet veel van nodig maar ontwikkelt er wel beter mee.

  • Potgrond met aangepaste samenstelling voor het oppotten of verpotten van alle groenteplanten en kruiden.
  • Toepasbaar in de biotuin, kan ook gebruikt worden bij het zaaien en planten in volle grond.
  • Bevat extra kalk om een optimale zuurtegraad te garanderen en extra sporenelementen die gebreksverschijnselen voorkomen en verhelpen en zorgen voor een overvloedige oogst en gezonde groenten en kruiden.


Uw groente- en kruidenplantjes bijbemesten kan heel eenvoudig met  DCM Vloeibare meststof Groenten & Kruiden. Deze meststof is gemaakt op organische basis, waardoor ze rustig maar degelijk werkt en een stimulerend effect heeft op de beworteling. Ideaal dus voor gezonde planten en een gegarandeerde opbrengst.

  • toepasbaar in de biotuin, 100% organisch
  • voor de bijbemesting van alle groenten en kruiden in serre, open lucht of in pot
  • bevat veel stikstof en heeft daardoor een direct effect op de groei van de planten met een lange nawerking

TIP
Een goede drainage is uiterst belangrijk voor gezonde wortels  en voor een optimaal evenwicht tussen lucht en vocht in de potgrond. Daarom doet u er goed aan om onderin de pot of plantbak eerst een laagje DCM Hydrokorrel aan te brengen alvorens hem met de potgrond te vullen.

  • gebakken en gewassen korrels van zuivere klei (veilig voor planten)
  • geschikt voor alle vormen van hydrocultuur, als decoratief afdekmateriaal of om de drainage in plantenschalen en bloempotten te verbeteren
  • maakt grote potten minder zwaar. 
#3879

Bron: DCM
www.dcm-info.be