Geprint vanhttps://m.tuinwinkel.be/tuinvrienden/forum/14/bloemschikken-creatief-in-de-tuin/13866/bloemschikken-in-houten-plantenbak

menu
Tuinadvies
0

Bloemschikken in houten plantenbak

Hondje

In onze school staat een houten plantenbak (75 x 35 cm met een hoogte van 45 cm). De bedoeling is dat die gevuld wordt met planten of ander materiaal dat tamelijk lang houdt. Meestal vul ik die dan ook met kerstrozen, azalea's ....
Geen gemakkelijke taak, ook omdat deze in een donkere gang staat en er tijdens de wintervakanties geen verwarming is.
Nu is mijn vraag: heeft iemand ideeën om in deze plantenbak te vullen; ik denk dan meer in de richting van decoratie, bloemschikideeën. Natuurlijk met bloemen, planten of anderen materialen die niet snel aan vervanging toe zijn en weinig verzorging vragen.
Hartelijk dank voor uw reactie.

maandag 21 januari 2008 - 12:28

Yeline

Hallo, Als die plantenbak zo donker staat ,zou ik daar zeker geen planten of bloemen in planten,want zeer lang zouden ze niet meegaan.Mijn voorkeur zou eerder gaan naar droog materiaal. bv noten,droogbloemen,kaneelstokjes,potpouri,keien. Dit is maar een idee.


grtjs Yeline
maandag 21 januari 2008 - 21:56

Tekst aangepast

Julie

Misschien kun je een mini woestijn maken...grassen en bijvoorbeeld 2 of 3 grote cactussen en vetplanten...vraag in het tuincentrum.
Opvullen met grind en mooie grote kiezels of keien.
Die hebben weinig verzorging nodig.
Succes!

[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 27 januari 2008 - 22:05

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken